ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΔΙΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΙΤΣΙ


ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΚΙΤΣΙ

 

Το μεγάλο έργο που περίμεναν εδώ και τόσο χρόνια οι  δημότες μας στο Κίτσι επιτέλους ξεκινάει. Υπεγράφη την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 η σύμβαση Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα για την κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος στο Κίτσι Δήμου Κρωπίας (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο). Το έργο είχε «μπλοκαριστεί» χρηματοδοτικά από το 2010 με ευθύνες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας παρότι είχε ανακηρυχθεί ο ανάδοχος.

 

Η δημοτική μας διοίκηση  κρατούσε στάση επιφύλαξης για την ίδια την υλοποίηση του έργου καθώς και  για το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσής του. Μετά από αυτή την είδηση ο δρόμος ανοίγει για την κατάθεση των εγγράφων στην πολεοδομία για την άδεια ανέγερσης του συγκροτήματος. Το καλοκαίρι του 2014 αρχίζουν οι εργασίες ανέγερσης.

 

Ως δημοτική αρχή δεν πανηγυρίζουμε. Το έργο έπρεπε να είχε ξεκινήσει το 2010. Η μέθοδος που επελέγη από το κράτος και την προηγούμενη δημοτική διοίκηση καθυστέρησε για πολλά χρόνια ένα έργο που αν το είχε αναλάβει μόνος του ο Ο.Σ.Κ. ή το είχαν εντάξει στο Ε.Σ.Π.Α. θα είχε ολοκληρωθεί. Έστω και με αυτή την καθυστέρηση οι δημότες μας έχουν πλέον κάθε λόγο να χαμογελούν και να περιμένουν καλύτερες ημέρες για τις  συνθήκες εκπαίδευσης των παιδιών τους.

 

ΚΙΤΣΙ ΚΟΡΩΠΙΟΥ