ΠΑΙΔΕΙΑ – Προσθήκη Αιθουσών Διδασκαλίας, Συντηρήσεις Σχολικών Κτιρίων


ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  9 ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2011-2013

 

Πολλά έργα συντηρήσεων, επισκευών και  ανακατασκευών σε σχολεία.

Από το 2011 έως σήμερα κανένα σχολείο δεν έμεινε χωρίς θέρμανση.

 

Με ενέργειες της δημοτικής αρχής τοποθετήθηκαν από το 2011 έως σήμερα 9 σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας σε σχολεία του Κορωπίου (το 2011, τρεις (3) σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, το 2012 πέντε (5) στα Δημοτικά σχολεία του Κορωπίου,  3ο , 4ο, Κίτσι, 2ο Νηπιαγωγείο και το 2013 μία στο 2ο Γυμνάσιο). Η ποιότητα της κατασκευής και οι υποδομές που διαθέτουν πληρούν στο μέγιστο βαθμό τις απαιτήσεις γονέων, δασκάλων και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και παρότι προσωρινές καλύπτουν τις ανάγκες που δημιουργούνται. Αξίζει επίσης να επισημανθεί το αυτονόητο :  ότι από το 2011 έως σήμερα κανένα σχολείο δεν έμεινε χωρίς θέρμανση σε αντίθεση- δυστυχώς- με άλλα σχολεία της χώρας. Εξασφαλίσαμε κατά τη διάρκεια της θητείας μας την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων μας με κάθε δυνατό τρόπο.

 

Παράλληλα υλοποιήθηκαν πολλά έργα  βελτιώσεων, συντηρήσεων ανακατασκευών. Ξεχωρίζουν :

 • Η ανακατασκευή των τουαλετών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο.
 • Η επισκευή της κεραμοσκεπής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο.
 • Η υλοποίηση της απόφασης και κατασκευή  το 2012, ράμπας για μαθητές που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα στο 2ο Δημοτικό σχολείο Κορωπίου.
 • Η επισκευή υγρομόνωσης οροφής και επίστρωση νέων πλαστικών πλακιδίων στο δάπεδο των αιθουσών του 4ου Νηπιαγωγείου Κορωπίου.
 • Η κατασκευή υγρομόνωσης δώματος και αντικατάσταση πεπαλαιωμένων μεταλλικών κουφωμάτων με νέα από αλουμίνιο, στο 2ο Γυμνάσιο Κορωπίου.
 • Η αντικατάσταση πεπαλαιωμένων μεταλλικών κουφωμάτων με νέα από αλουμίνιο στο 3ο Δημοτικό Σχολείο.
 • Η αντικατάσταση κουφωμάτων αλουμινίου στο 4ο Δημοτικό σχολείο
 • Αντικατάσταση μεταλλικών κιγκλιδωμάτων στην αυλή και νέα inox καπνοδόχος στο 2ο Δημοτικό σχολείο
 • Η ενίσχυση της  ψηφιακής υποδομής των σχολείων. Το 2011-2012 έγινε εγκατάσταση rack, δικτύωσης και εγκατάστασης Η/Υ σε ειδική διαμορφωμένη αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας καθώς και στην αίθουσα καθηγητών του 2ου Γυμνασίου. Επιπλέον, τοποθετήθηκε και 1 Η/Υ στο 1ο Γυμνάσιο ενώ στο 2ο Γυμνάσιο έγινε επισκευή Η/Υ, εκτυπωτών και συντήρησης και στη σχολική Βιβλιοθήκη του τοποθετήθηκαν, 4 Η/Υ καθώς και εγκατάσταση δικτύου.
 • Η παροχή υπηρεσιών, για πρώτη φορά από το Δήμο Κρωπίας, σε θέματα σχεδιασμού δικτύων, παραμετροποίησης δικτύων, ελέγχου και επισκευής ηλεκτρικών υπολογιστικών συστημάτων των σχολείων.
 • Διενέργεια τεχνικού ελέγχου ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων με προσανατολισμό στον έλεγχο απώλειας ηλεκτρικών φορτίων  με την καθοριστική συνεισφορά-συνέργια των ηλεκτρολόγων του Δήμου.

 

Η θέση της δημοτικής αρχής και της αντιδημαρχίας Παιδείας : «Οι μαθητές και οι οικογένειές τους δίνουν μια μεγάλη μάχη οικονομικής επιβίωσης. Οφείλουμε γι’ αυτό να προσφέρουμε τα μέγιστα για να υπάρχουν καλύτερες συνθήκες για την μόρφωση των παιδιών μας. Οι εκπαιδευτικοί δίνουν εξίσου μια μάχη επιβίωσης. Ο αγώνας μας είναι δύσκολος αλλά κοινός . Αντίπαλοί μας είναι οι μειωμένοι κρατικοί πόροι και τα δεκάδες –εκατοντάδες, μικρά και μεγάλα, γραφειοκρατικά εμπόδια που θέτει το νομοθετικό πλαίσιο. Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο  κάνουμε το καθήκον μας για να υπερασπιστούμε τους ιστορικούς θεσμούς της Δημόσιας Εκπαίδευσης και της Αυτοδιοίκησης». 

ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΟΚΑΤ  ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ