ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – Αποχέτευση Ακαθάρτων, Δίκτυο Κορωπίου


Χάρτης

ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ, ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 124 ΕΚ. ΕΥΡΩ

 

Το μεγάλο έργο της αποχέτευσης ακαθάρτων και της κατασκευής βιολογικού καθαρισμού νέας γενιάς, τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων, κατασκευάζεται από τον Δεκέμβριο του 2013! Hταν μέρος ενός 25χρονου κρατικού και δημοτικού σχεδιασμού που στόχευε στην εναρμόνιση της χώρας με βασικές υποδομές που διέθεταν οι περισσότερες  ευρωπαϊκές πόλεις. Αυτός ο σχεδιασμός περιελάμβανε, εκτός της πόλης του Κορωπίου και το συλλεκτήριο αγωγό ακαθάρτων Καρελλά Κορωπίου και τους γειτονικούς δήμους των κεντρικών Μεσογείων (Παιανία, μέρος του Δήμου Μαρκοπούλου,  Καλύβια και Κουβαρά).

Το έργο ανήκει στους δημότες. Η δημοτική μας διοίκηση εξελέγη για να ξεκινήσει το μεγάλο έργο. Και αυτό πετύχαμε! Είχαμε αποτέλεσμα! Διαχειριστήκαμε με μεγάλη επιτυχία τις εκκρεμότητες του μεγάλου έργου και όλα τα εμπόδια. Πετύχαμε την έναρξή του!

Το έργο είχε «μπλοκαριστεί» για πολλά χρόνια ενώ εδώ και 3 χρόνια δεκάδες ενστάσεις και δικαστικές προσφυγές κατασκευαστικών εταιριών και ομάδων πολιτών άλλων δήμων καθυστερούσαν την έναρξή του, παρότι είχε γίνει από το 2011 ο διαγωνισμός και είχε επιλεγεί η ανάδοχος Κοινοπραξία.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Αττικής ενώ στην επιτροπή αξιολόγησης και παρακολούθησης του έργου μετέχουν  στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κρωπίας. Το έργο είναι προϋπολογισμού 124 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτούμενο καθ’ ολοκληρίαν από ευρωπαϊκούς πόρους ενταγμένο στο ΕΣΠΑ/ΠΕΠ Αττικής 2007-2013.

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΟΡΩΠΙΟΥ‏

Εδώ και 5 μήνες πολλαπλά συνεργεία κατασκευάζουν το εσωτερικό δίκτυο της πόλεως του Κορωπίου. Περί τα τέλη του 2014 προγραμματίζεται η δημοπράτηση των συνδέσεων όπου ένα μικρό ποσό θα αφορά το τέλος σύνδεσης. Το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί και μετά να γίνουν οι συνδέσεις με τις κατοικίες όπως έγινε και στο Μαρκόπουλο και σε κάθε έργο αποχέτευσης. Αξίζει τέλος να επισημάνουμε ότι η οκταετής κωλυσιεργία της περιόδου 2003-2010 ήταν εκείνη που καθυστέρησε την ένταξη του έργου σε προγενέστερο χρόνο…!

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΟΡΩΠΙΟΥ‏