ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ – ΚΟΡΩΠΙ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ


IMG_0078e

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΘΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΟΡΩΠΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ!

 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΟΥΣΗ ΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ  & ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ – ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

1000 και πλέον δημότες παρευρέθηκαν, την Τετάρτη  15 Μαΐου 2019, το απόγευμα, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου (Βασιλ. Κωνσταντίνου 200) και στην παρουσίαση των υποψηφίων του ανεξάρτητου δημοτικού συνδυασμού  «Κορωπί -Νέο Ξεκίνημα» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Κιούση.

«Η μεγαλειώδης συμμετοχή των δημοτών δείχνει για άλλη μια φορά τη θέληση της κοινωνίας του Δήμου μας να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση και άμεση λειτουργία των μεγάλων και μικρών έργων υποδομής που τελειώνουν!…Ώστε να προχωρήσουν τα προγραμματισμένα  έργα αναπλάσεων, μονοδρόμησης, ανακατασκευών κοινοχρήστων υποδομών και αλλαγής των συνθηκών ζωής. Σε μια οργανωμένη τοπική ανάπτυξη. Μια διαχρονική απαίτηση όλων των γενεών του Δήμου μας…!», επισήμαναν, πολλά  έμπειρα στελέχη του συνδυασμού. Νεότερα στελέχη, δήλωσαν ενθουσιασμένοι από  το μεγάλο πάθος των δημοτών για να γίνει  ο Δήμος Κρωπίας  – η πόλη και οι οικισμοί του,  «Ανθρώπινος, Λειτουργικός, Αναπτυξιακός θεσμός κάτι που αυξάνει τις ευθύνες και τις απαιτήσεις από όλους μας» επισήμαναν με έμφαση. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τέλεση του Αγιασμού από τους ιερείς, των ιερών Ναών, Αναλήψεως του Κυρίου και Κοιμήσεως Θεοτόκου,  πατέρα Γεώργιο, πατέρα Σπυρίδωνα και πατέρα Αθανάσιο καθώς και τον ιεροψάλτη Δημήτριο του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας και εκ νέου υποψήφιος, Δημήτρης Κιούσης προέβη σε μια σημαντική ομιλία με χαρακτηριστικά, την καθαρότητα των  θέσεων και προθέσεων, την συνέπεια και αφοσίωση στην λαϊκή εντολή των δημοτών και το πάθος να αξιοποιήσει ότι καλύτερο έχει το Κορωπί και η Διασπορά(σ.σ των  Κορωπιωτών που έχουν μεταναστεύσει) από ανθρώπινο δυναμικό. Ανέδειξε, όλα τα μεγάλα έργα βασικής υποδομής που εξελίσσονται και ολοκληρώνονται  καθώς και τις μεγάλες  διεκδικήσεις.

Για το μεγάλο εμβληματικό έργο της Αποχέτευσης Ακαθάρτων Πόλεως Κορωπίου και του Βιολογικού Καθαρισμού που ολοκληρώνεται, ανέφερε γνωστές αλήθειες για τις καθυστερήσεις που έγιναν43 προσφυγές με Δικαστικές διαδικασίες και έτσι το έργο ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2013-Ιανουάριο 2014, τις αρχαιολογικές ανασκαφές σε μήκος 120χλμ που κράτησαν 5 χρόνια και τις χρονοβόρες διαδικασίες του  Δασαρχείου στις απαλλοτριώσεις που κράτησαν 30 μήνες (!). Το έργο συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σε περιοχές των  όμορων Δήμων. Οι εργολαβίες των τοπικών συνδέσεων ξεκινούν τον Ιούνιο του 2019 με προτεραιότητα στον πεζόδρομο, την κεντρική λεωφόρο, την οδό Β.Όλγας ενώ δημοπρατείται η μεγάλη δεύτερη εργολαβία των 3.500 συνδέσεων οικιών πόλεως. Επανέλαβε επίσης, την πρόβλεψη για  επιδότηση κατά 80% του κόστους των συνδέσεων για να μην μείνει καμμία οικογένεια χωρίς αποχέτευση.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, συνέχισε την ομιλία με την με τον τονισμό, απλών, λογικών, βάση της επιστήμης και της τεχνικής, βημάτων υλοποίησης έργων.  Σε αυτή την νέα περίοδο τελειώνουν βασικά έργα υποδομής. Παραδίδονται και μας απελευθερώνουν νέα, προγραμματισμένα έργα, που έχει ανάγκη ο Δήμος. Όλα όμως ακολουθούν την σωστή πορεία σύμφωνα με το σχέδιό μας. Όχι με προχειρότητες στα έργα αναπλάσεων και ανακατασκευών, στην κατασπατάληση πόρων και στα φαινόμενα «ράβε-ξήλωνε». Με οργανωμένο τμηματικό τρόπο θα γίνουν, οι υπογειοποιήσεις δικτύων, ΔΕΗ, φυσικού αερίου, οπτικών ινών τηλεπικοινωνιών, η δημιουργία δημοτικού φωτισμού, η κατασκευή των σημαντικών κυκλοφοριακών κόμβων (σ.σ έργα σε εξέλιξη), τα μεγάλα πεζοδρόμια (σ.σ όχι μόνο στην κεντρική λεωφόρο), διαδρομές ήπιας κυκλοφορίας, διαδρομές ποδηλάτου, θέσεις στάθμευσης κ.α. Γι’ αυτό έχουμε εκλεγεί. Για  να αφήσουμε σωστά έργα με τη σειρά που πρέπει.  Καταιγιστικός ήταν ο Δημήτρης Κιούσης σε όσους, δεν «βλέπουν» έργα υποδομής, με λαϊκισμό βγαλμένο από τις χειρότερες στιγμές της πολιτικής ιστορίας του τόπου και απαιτούν κουτοπόνηρα «έργα εξωραϊσμών και προχειρότητας». Το «Ράβε -Ξήλωνε» τελείωσε, επανέλαβε!

Και στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα πόλεως, τα νέα συμπληρωματικά στην πόλη (!) και  της Αγίας Μαρίνας (ρ.Ξερέα) που εξελίσσονται και λύνουν μεγάλα προβλήματα,  κινδύνων ανθρώπινων απωλειών και ζημιών σε οικίες και επιχειρήσεις. Αναφορά έκανε και για τα μεγάλα έργα υποδομής ύδρευσης (σ.σ.180 χλμ συνολικά!) και τηλεμετρίας που ολοκληρώθηκαν, στη  πόλη και στην Αγία Μαρίνα-Άγιο Δημήτριο, στα έργα του δανείου με ύδρευση-οδοποιία σε περιοχές Αγίας Μαρίνας-Καρελλά, άλλα που εξελίσσονται στην Αγία Μαρίνα και άλλα που  αναμένονται στον Καρελλά.

Ενημέρωσε με ειλικρίνεια τους δημότες για την μεγάλη προσπάθεια να βοηθήσει μαζί με τους συνεργάτες του την Τεχνική Υπηρεσία, να υποβάλει μελέτες χρηματοδότησης. Για να μην χάσουμε καμμία χρηματοδότηση από κρατικούς πόρους για έργα, που προεκλογικά βγήκαν από Κυβέρνηση (σ.σ πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ) αλλά τα χρειαζόμασταν. Όπως επισήμανε, αυτό είχε επιπτώσεις και στον περιορισμό της προεκλογικής εκστρατείας του συνδυασμού του σε δύο μόνο εβδομάδες αφού αυτό ήταν προς το συμφέρον του Δήμου Κρωπίας. Τα καταφέραμε όμως δια πυρός και σιδήρου. Γιατί μόνο αυτό υπηρετούμε!

Στο πλαίσιο αυτό αίσθηση  προκάλεσε η αναφορά του(σ.σ σε όσους έτυχε να μην  το γνώριζαν!) ότι , «από το 2011 δεν έχουμε πάει, έστω, ολιγοήμερες διακοπές. Με τον ασύρματο στο χέρι διαφυλάττουμε ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και δασικές περιοχές του Υμηττού και του Δήμο,  αναφερόμενος με τον τρόπο αυτό στην υψηλή αίσθηση ευθύνης πολιτικής προστασίας που έχει κατακτήσει ο Δήμος Κρωπίας και στα επιτεύγματα εθελοντών και δημοτικών υπηρεσιών.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, υπενθύμισε  τις μεγάλες δυσκολίες που έθεσε και θέτει η κρατική διοίκηση από το 2011 : με τη  δραματική μείωση  των Κρατικών Πόρων και την πρόβλεψη για μονιμοποίησή της μείωσης τα επόμενα 4 χρόνια, με το πάγωμα των προσλήψεων για πολλά χρόνια, τη συνέχιση της δραματικής υποστελέχωσης των κρίσιμων δημοτικών υπηρεσιών και τις 53 προσλήψεις μονίμων για ανταποδοτικές υπηρεσίες που ακόμα περιμένει ο Δήμος τις  λίστες για την οριστική πρόσληψή τους.

Ο Δημήτρης Κιούσης ήταν ξεκάθαρος για την έκβαση του μεγάλου αγώνα ενάντια στον ΕΔΣΝΑ και τους σχεδιασμούς για τα απορρίμματα.  Θα νικήσουμε οριστικά είτε το θέλουν είτε όχι! Μόνο πάνω από τα πτώματά μας θα περάσουν όσοι τολμήσουν να επιχειρήσουν κάτι από τους παράλογους σχεδιασμούς τους. Απαίτησε τα λατομεία Αγίας Μαρίνας και Κυριακού  να δοθούν άμεσα στο Δήμο Κρωπίας να τα αξιοποιήσει για τους δημότες του. Ξεκάθαρος και για τη διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου μας στο Μεγάλο Πράσινο Σημείο. Ζήτησε κοινωνική στήριξη των Πράσινων Γωνιών Ανακύκλωσης που εντάσσονται στο σύστημα Ανακύκλωσης ενώ συμφώνησε απόλυτα με την μη λειτουργία μιας εξ αυτών σε σημείο κοντά στο Καμίνι στον Καρελλά καθότι η μικρή απόσταση από το μοναδικό νεότερο μνημείο δεν ήταν κατάλληλη. Εξήγγειλε μάλιστα την άμεση αξιοποίηση και ανάδειξή του.

Παρουσιάστηκε αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα  για το Παραλιακό μέτωπο Κορωπίου και ειδικά για την Λουμπάρδα- που ο Δήμος έχε ιστορικά δικαιώματα- και να διασφαλιστεί η ακεραιότητα της περιοχής. Έδωσε τις μεγάλες ειδήσεις, για την αγορά του οικοπέδου για την κατασκευή του 5ου Νηπιαγωγείου και 5ου Δημοτικού με την συνδρομή κατά 50% χρηματοδότησης από το μεγάλο έλληνα ευεργέτη Αθανάσιο Μαρτίνο εντός Μαΐου 2019 και για την  αγορά του οικοπέδου για την κατασκευή του 3ου  Γενικού Λυκείου εντός του 2019! Όσο για  νέα κτίρια αξίας 3.2 εκατομμυρίων ευρώ που εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από ΦΙΛΟΔΗΜΟ στο 3ου Δημοτικό σχολείο ανέφερε ότι ένας προγραμματισμός από το 2011 φτάνει τώρα σε δικαίωση!

Έδωσε σημαντικές απαντήσεις σε ιδιαίτερα αυστηρούς τόνους, σε όσους «νεόκοπους» επιχειρούν να λαϊκίσουν με ζητήματα νέο-παραβατικότητας, ακραίας ηχορύπανσης-εγκληματικότητας όταν αυτή η Δημοτική Αρχή όλοι το γνωρίζουν ότι αγωνίστηκε οργανωμένα με συλλόγους, πρόσωπα, συνδικαλιστικές ενώσεις, δημόσιες αρχές και εκπροσώπους του για να παταχθούν τα φαινόμενα αυτά. Μέχρι και τον Υπουργό φέραμε για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου, όλη την πολιτική και φυσική ηγεσία το 2015. Εφαρμόστηκαν πολιτικές και μέτρα πρόληψης, ζητήσαμε  να ενισχυθούν τα αστυνομική τμήματα, νόμοι να αλλάξουν προς το αυστηρότερο. Και πετύχαμε κάποιες βελτιώσεις στα μέτωπα αυτά. Συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό με απαιτήσεις που κλιμακώνονται.

Ανάμεσα στις μεγάλες Διεκδικήσεις, που με συνέπεια αγωνίζεται η Δημοτική Διοίκηση ξεχώρισε ο Δημήτρης Κιούσης, τη δημιουργία του Γενικού Νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική, στα Μεσόγεια και την Λαυρεωτική. Είπε χαρακτηριστικά: εμείς δώσαμε στην Κυβέρνηση με σύμφωνη γνώμη και πολλών άλλων Δήμων μια λύση με κτιριακή εγκατάσταση σχεδόν έτοιμη. Είμαστε δυνατά στη διεκδίκηση στο πλαίσιο διαδημοτικής πάντα συνεργασίας και κρατικής πολιτικής βούλησης. Στο σημείο αυτό ευχαρίστησε τον ιατρό, Ευάγγελο Αναγνώστου που εισήλθε δυναμικά στον αγώνα του Δήμου με την ένταξή του στη Δημοτική Επιτροπή Υγείας και με αρθρογραφία και το υψηλό του κύρος ανεβάζει το επίπεδο της διεκδίκησης μαζί με τους συναδέλφους του, ιατρούς εθελοντές της Δ.Ε Υγείας και άλλες προσωπικότητες του Κορωπίου και όχι μόνο.

Ο κ.Κιούσης, κατέληξε στην ομιλία του : «Την Κυριακή 26 Μαΐου 2019 σεβόμαστε την ψήφο σας! Την εντολή αφοσίωσης που μας δίνετε!». Ζήτησε  μεγάλη ισχυρή πλειοψηφία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. «Για να μείνει ο Δήμος στα χέρια της κοινωνίας, του Κορωπίου και των Οικισμών! Στο χέρι σας είναι!»

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Κιούσης προσδιόρισε τα χαρακτηριστικά των υποψηφιοτήτων του ψηφοδελτίου ως εξής :Το ψηφοδέλτιό μας είναι καθαρά αυτοδιοικητικό. Αποτελείται από γνωστούς δημότες της κοινωνίας του Κορωπίου  από ανθρώπους του μόχθου, των γειτονιών της πόλης και των οικισμών. Η εκδήλωση έκλεισε με την  παρουσίαση των 42 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων από τον επικεφαλής της παράταξης και νυν Δήμαρχο Κρωπίας. Στη δευτερολογία της παρουσίασης, ο Δημήτρης Κιούσης κάλεσε σε οργανωμένη εξόρμηση, όλων των μελών, φίλων, υποστηρικτών και δημοτών για να φτάσει σε κάθε σπίτι το ψηφοδέλτιο της κοινωνίας του Κορωπίου, το  έντυπο φυλλάδιο με τα έργα και το πρόγραμμα της νέας δημοτικής περιόδου.

Όπως ήταν αναμενόμενο και ενδεικτικό της αυτοδιοικητικής δυναμικής και απήχησης του ανεξάρτητου Συνδυασμού μας και του επικεφαλής μας, Δημάρχου Κρωπίας, Δημήτρη Κιούση, μεγάλη ήταν η αυθόρμητη παρουσία πολιτευτών, υποψηφίων βουλευτών καθώς και  υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων από πολλούς αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς!