Διακήρυξη Δημοτικών Εκλογών 2014


Δημήτρης Κιούσης

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2014

 

Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου Κρωπίας, πριν τρία χρόνια, με τη βοήθεια της μεγάλης λαϊκής εντολής  που λάβαμε από σας.

Αντιμετωπίσαμε με θετική βούληση όλα τα εσωτερικά και εξωτερικά εμπόδια. που υπαγόρεψαν οι νέοι νόμοι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με δραματικές μειώσεις πόρων. Με μεγάλο πείσμα, με  την αξιοποίηση της γνώσης, της εμπειρίας μας και την ενεργή στήριξή σας πετύχαμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Διαχειριστήκαμε με επιτυχία, παρά τα μεγάλα εμπόδια,  μεγάλα και μικρά ζητήματα της καθημερινότητας  και των υποδομών του Δήμου μας. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν: η έναρξη του έργου της αποχέτευσης ακαθάρτων της πόλης του Κορωπίου, η περιβαλλοντική αποκατάσταση χωματερής, η πολεοδομική ένταξη της Αγ. Μαρίνας, η έναρξη μεγάλων έργων ύδρευσης στην Αγ. Μαρίνα, έργα οδοποιίας και ύδρευσης, η τροποποίηση της Μελέτης για το Κυκλοφοριακό της πόλης, η κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, η λειτουργία 5ου Δημοτικού Σχολείου, η κατασκευή και ο εξοπλισμός των κοινωνικών κτιρίων ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ, η δημιουργία Κέντρου Πολιτικής Προστασίας, η έναρξη του αντιπλημμυρικού έργου ΞΕΡΕΑ Αγ. Μαρίνας, η νέα μελέτη της αποχέτευσης ακαθάρτων Αγ. Μαρίνας-Αγ. Δημητρίου-Σκάρπιζας-Κίτσι, η τηλεμετρία της Ύδρευσης, η κατασκευή αντλιοστασίων.

Αναπτύξαμε γραμμές κοινωνικής άμυνας, αξιοποιώντας και ενισχύοντας τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές. Δημιουργήσαμε νέες δομές κοινωνικής υποστήριξης και αλληλεγγύης όπως: τη Δημοτική Επιτροπή Υγείας, τα δύο Δημοτικά Ιατρεία, το Κοινωνικό Ιατρείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το  Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φροντιστήριο, τη καλοκαιρινή λειτουργία του ΚΔΑΠ, τη δια Βίου Εκπαίδευση. Επόμενο βήμα μας θα είναι η περαιτέρω ανάπτυξη όλων αυτών των δομών με στόχο την πλήρη κοινωνική κάλυψη των Δημοτών μας.

Ενεργοποιήσαμε την εθελοντική προσφορά των δημοτών και την διοικητική αποκέντρωση του Δήμου. Λειτουργήσαμε και αναπτύξαμε το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντικής Δασοπροστασίας. Διοργανώσαμε δράσεις καθαριότητας και δενδροφύτευσης. Πετύχαμε την πλήρη και αποτελεσματική λειτουργία του Toμέα Καθαριότητας, του Γραφείου Δημότη και των δομών Εξυπηρέτησης του Πολίτη. Αποκεντρώνουμε Δημοτικές Υπηρεσίες σε κτίριο στην Αγία Μαρίνα.

Πετύχαμε εγκρίσεις χρηματοδότησης και δημοπράτησης για σημαντικά έργα όπως: αντιπλημμυρικό έργο της  πόλης του Κορωπίου, βιοκλιματική ανάπλαση του κέντρου της πόλης στην Πλατεία Ανάληψης και αναπαλαίωση του κτιρίου Λιάπη. Διασφαλίσαμε τα Δημοτικά ακίνητα στη Λ. Συγγρού και αποκτούμε νέα ακίνητα για σχολικά κτίρια. Εξασφαλίσαμε την αναγκαία χρηματοδότηση, για την εκτέλεση μικρών έργων οδοποιίας και ύδρευσης με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των δημοτών μας.

Δημιουργήσαμε νέους θεσμούς Περιβαλλοντικούς, Μαζικού Αθλητισμού, Ψυχαγωγίας και Πολιτισμού, ενισχύοντας και συντηρώντας όλες τις αθλητικές δομές και χώρους. Αναδείξαμε τις υπάρχουσες Παιδικές Χαρές και κατασκευάσαμε νέες.

Ανακηρύξαμε ομόφωνα το Κορωπί, «Μαρτυρική Πόλη», προετοιμάζοντας την πλήρη ανάδειξη και διατήρηση της ιστορικής του μνήμης.

Διαχειριστήκαμε με διαφάνεια τα οικονομικά του Δήμου και καταφέραμε να μειώσουμε

κατά 80% (!) το σύνολο των μεγάλων υποχρεώσεων που παραλάβαμε. Δεν κάναμε  καμία   αύξηση  σε δημοτικά τέλη, φόρους και τέλη ύδρευσης που είναι τα χαμηλότερα σε σχέση με άλλους Δήμους. Διεκδικήσαμε και εισπράξαμε χρέη του Δημοσίου προς τον Δήμο!

Αγωνιστήκαμε για την υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των δημοτών μας και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Στηρίξαμε με έμπρακτο τρόπο τους αγώνες και τα  αιτήματα των εργαζόμενων όλων των παραγωγικών κλάδων και των άνεργων, που δημιούργησαν τα Μνημόνια. Αντιταχθήκαμε σε κάθε προσπάθεια διαίρεσης των εργαζομένων και ανάπτυξης κοινωνικού «αυτοματισμού». Εξασφαλίσαμε την παραμονή κρατικών Υπηρεσιών εξυπηρέτησης του Δημότη, που κινδύνευαν να κλείσουν, όπως το Ι.Κ.Α, η Εφορία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Κτηματολογικό Γραφείο. Βελτιώθηκε η λειτουργία των εγκαταστάσεων στον Σταθμό Μετρό-Προαστιακού. Αποτρέψαμε το κλείσιμο τμημάτων του Εσπερινού ΕΠΑΛ. Διεκδικήσαμε τα δικαιώματά μας, με νομικά και πολιτικά μέσα και με Επιτροπή Αγώνα, από αυθαίρετες κρατικές Αποφάσεις (έσοδα από την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, αντισταθμιστικά Αεροδρομίου ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, νέο Π.Δ Ζωνών Προστασίας Υμηττού).

Παρέχουμε άμεση πληροφόρηση για θέσεις εργασίας σε ανέργους μας, μέσω των Υπηρεσιών μας, της Διαδικτυακής Πύλης και Προγραμμάτων του Ο.Α.Ε.Δ. Φέρνουμε μεγάλα Δημόσια Έργα. Αναδεικνύουμε τους παραγωγικούς κλάδους του Κορωπίου, την αξία της δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης, τα πολιτιστικά, φυσικά και άλλα μνημεία και  σχεδιάζουμε τοπικά επενδυτικά σχέδια και νέες πολιτικές απασχόλησης.

Επιλύσαμε χρόνια, στάσιμα προβλήματα καθημερινότητας, σε πεδία όπως, συγκοινωνιακό έργο σε οικισμούς, απομάκρυνση μπαζοσκουπιδιών δεκαετιών, επικίνδυνων κατασκευών, παράνομων καταυλισμών και καταπατήσεων και  πλημμυρικών φαινομένων. Λαμβάνουμε συνεχώς μέτρα περιορισμού της παραβατικότητας και προστασίας της ασφάλειας του Δημότη, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες.

Κινητοποιήσαμε τον μεγαλύτερο συγκριτικά αριθμό συμπολιτών μας και συλλόγων των τελευταίων ετών. Αξιοποιήσαμε πολλούς δημότες μας, που είχαν αποκλειστεί από τη συμμετοχή στα Κοινά και το Δημοτικό Βίο. Ενώσαμε την κοινωνία του Δήμου μας  με τις αξίες της αλληλεγγύης, της κοινωνικής προσφοράς και της ανιδιοτέλειας,  χωρίς διακρίσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω και έχοντας επίγνωση των κρίσιμων στιγμών, που περνάει η πατρίδα μας και ο τόπος μας, το Κορωπί, η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «ΚΟΡΩΠΙ- ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»  αποφάσισε να συμμετάσχει στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές. Ζητούμε από τους δημότες μας την ανανέωση της εμπιστοσύνης προς τη Δημοτική  Διοίκηση στο πρόσωπο του επικεφαλής της Παράταξής μας και νυν Δημάρχου Δημήτρη Ν. Κιούση.  Ο Συνδυασμός μας αναδεικνύεται  ως η μοναδική αξιόπιστη λύση για τη διοίκηση του Δήμου  και ο Δημήτρης Κιούσης ως ο μόνος κατάλληλος να εκπροσωπήσει με σοβαρότητα τα Δημοτικά και Δημόσια συμφέροντα, μακριά από κομματικούς μηχανισμούς, προσωπικά μίση και νοοτροπίες του παρελθόντος! Ως ο μοναδικός ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ, καθαρά ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ του ΚΟΡΩΠΙΟΥ καταθέτουμε ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.

Χαιρετίζουμε όλους τους Συνδημότες και τις Συνδημότισσες, που στηρίζουν ενεργά  το έργο μας, αλλά και όσους μας βοηθούν με προτάσεις και ιδέες για να ασκήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα καθήκοντά μας!

Συγχαίρουμε όλα τα  στελέχη και μέλη της Δημοτικής μας Παράταξης, όλο το προσωπικό και τους συνεργάτες του Δήμου, για τη μεγάλη προσφορά τους στο έργο που παράχθηκε υπέρ των δημοτών!

Καλωσορίζουμε τα νέα στελέχη, τα μέλη και τους νέους ανθρώπους, που πλαισιώνουν τον Συνδυασμό της Παράταξής μας!

ΜΑΖΙ, με ΕΣΑΣ, τους ΔΗΜΟΤΕΣ, δίνουμε Προοπτική και Δύναμη στο στρατηγικό μας όραμα,  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην ανασύνταξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

 

ΜΑΖΙ,  ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ, ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ!

ΚΟΡΩΠΙ-ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014